Staffyou

Persberichten en media

Persbericht: Staffyou neemt de leiding binnen uitzendbranche met minimumloon voor freelancers

Rotterdam, 7 februari 2022 - De meeste uitzendplatforms, en er zijn er inmiddels een hoop, hebben werknemers in loondienst óf maken gebruik van freelancers zonder KVK-inschrijving. Staffyou kiest voor een unieke hybrideconstructie en corrigeert misstanden in branche: ‘Een freelance fietskoerier of magazijnmedewerker heeft geen CAO, dus die moet je wel een goed belonen. Ons minimumtarief is €18 per uur ’.

Freelancen is allang geen luxe meer

Ooit was het beeld van een freelancer dat van een hoogopgeleide specialist in het zakenleven, maar dat beeld klopt allang niet meer. Met de explosieve groei van pakket- en bezorgdiensten is het aantal zzp’ers enorm gegroeid. Vrijwel alle bezorgers en fietskoeriers, maar ook steeds meer horeca- en magazijnmedewerkers zijn op papier eigen baas.

De overheid laat het afweten

Jonge flexfreelancer hebben nauwelijks voordeel van het freelancebestaan. Ze moeten het doen zonder de wettelijke bescherming die een CAO en dienstverband biedt. hHier staat qua loon vaak weinig tegenover. De overheid zou tegen de schijnzelfstandigheid van gig-werkers moeten optreden, maar laat het afweten. Staffyou vind dit een slechte zaak en neemt haar verantwoordelijkheid wel.

Staffyou neemt een voorbeeldrol en betaalt een eerlijk tarief

‘Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als uitzendplatform serieus’, aldus Pavle Beslic, CEO van Staffyou. ‘We zien dat concurrenten de freelance constructie gebruiken om een CAO te ondermijnen. Een jonge fietskoerier, die extra risico loopt is en geen vakantiegeld krijgt, moet je op zijn minst goed betalen. Daarom bieden wij als enige in de uitzendbranche een minimumtarief van €18.’

Staffyou: innoverende nieuwkomer in een bevestigde branche

Het is dringen geblazen binnen de uitzend- en bemiddelingsbranche. Naast bekende namen als Randstad hebben zich veel nieuwkomers gemeld. Staffyou diende zich in 2016 aan als vernieuwer met een digitaal platform. Hier kunnen opdrachtgevers in de horeca, retail en logistiek 24/7 flexibel personeel inhuren op basis van profielen met ratings en reviews. Staffyou heeft als enige in de uitzendbranche een hybride platform. Dit betekent dat medewerkers in loondienst zijn of werken op freelance basis.
Pavle Beslic: “Wij onderscheiden ons door maximale flexibiliteit voor opdrachtgevers én werknemers. Onze werkwijze draait om het bieden van kwaliteit, transparantie en respect, en dat werpt zijn vruchten af”.

Exponentiële groei én winstgevend, zelfs in coronatijd

2021 was een moeilijk jaar voor iedereen, maar met name in de uitzendbranche, waar de horeca een belangrijke opdrachtgever is. Toch heeft Staffyou, ondanks de uitdagingen in 2021 een groei van ruim 570% doorgemaakt. “Hiermee zetten we de trend van vorig jaar door en blijven we exponentieel groeien. Bovendien waren wij voor het eerst winstgevend. Dit overtrof zelfs onze eigen verwachtingen”.

2022 gaat weer een recordjaar worden

Pavle Beslic: ”Met de opening van de horeca en retail verwachten wij opnieuw een enorme groei in 2022. Ook zijn wij van plan om dit jaar een tweede investeringsronde te starten. We zien enorm veel kansen in de markt en willen maximaal uitbreiden”.

Persbericht: Platform Staffyou schakelt over naar anoniem solliciteren

Solliciteren zonder daarbij je persoonlijke gegevens te vermelden: anoniem solliciteren. Je naam, geslacht, nationaliteit of burgerlijke staat wordt niet vermeld om discriminatie tegen te gaan. Links en rechts worden initiatieven ontplooid en even zo vaak na korte testfases weer afgekapt. Waarom zou je het doen en wat levert het op?

Staffyou, een jong en innovatief bedrijf, ontstaan en gesmeden in Rotterdam, zorgt voor een frisse wind in een klassieke branche. Staffyou heeft een zelfontwikkeld online platform, waarmee gemakkelijk extra personeel ingehuurd kan worden door de opdrachtgever. Opdrachtgevers kunnen zowel op korte termijn extra personeel inhuren als personeel voor langdurige projecten. Staffyou onderscheidt zich van andere platforms door een sterke focus op screening en training van personeel.

Binnen de ontwikkeling van de gig-economy is het van belang dat de opdrachtgever full-acces heeft tot talent. Als personeelsplatform weet Staffyou als geen ander dat alleen data de echte werkelijkheid vertelt. Wanneer de data zuiver is zullen arbeidsvraag en skills beter matchen. Bij de plaatsing is succes gegarandeerd. Het is daarom cruciaal om voor echt talent geen drempels op te werpen. Het Staffyou platform is data-driven en leent zich uitstekend om deze verregaande change te maken.

Initiator en recruitment verantwoordelijke Lodewijk Belles: ‘Wij kunnen ons als snelgroeiend platform het simpelweg niet permitteren om high potentials te missen door – vaak onbewuste – vooroordelen een rol te laten spelen bij het maken van keuzes. De eerste schifting moet er eentje zijn op kwaliteit. Door sollicitaties anoniem te maken laten wij onbeduidende zaken geen rol meer spelen in de overweging om iemand uit te nodigen voor de eerste ronde. Onze inhouse programmeurs dragen zorg voor volledige anonimisatie waardoor aanmeldprocedures vloeiend, efficiënt en eerlijk blijven. Wij hadden deze stap al op de agenda staan en gezien de actualiteiten hebben we besloten dit te versnellen.”

Persbericht: Staffyou is de nieuwe hoofdleverancier personeel voor Diergaarde Blijdorp

Met gepaste trots kunnen wij u mededelen dat Staffyou voor het jaar 2020 een partnership is aangegaan Met Diergaarde Blijdorp. De complete ontzorging van de personele bezetting zal worden verzorgd door Staffyou.

Staffyou gaat de planning, training en plaatsing van het (horeca)personeel bij Diergaarde Blijdorp geheel voor haar rekening nemen. Diergaarde Blijdorp, ook wel bekend als de Rotterdamse Diergaarde of officieel de Stichting Koninklijke Diergaarde Rotterdam, is één van de oudste dierentuinen van Nederland.

Pavle Beslic (oprichter Staffyou): ‘Met het binnenhalen van hét personeelscontract van Rotterdam kiest Diergaarde Blijdorp voor de toekomst. Met het Staffyou platform kiest Blijdorp voor technologie en innovatie en staan keuzevrijheid, kosteneffectiviteit en flexibiliteit centraal. Na het uitbreken van de COVID-19 epidemie werd het contract dat de zekerheid van onze groei in 2020 had moeten zijn meteen ook onze grootste uitdaging: hoe kun je flexibiliteit en zekerheid borgen in een periode dat de wereld in brand staat? Hoe blijf je investeren in de toekomst daar waar zoveel onzeker is geworden. Wij hebben de Rotterdamse mouwen opgestroopt en zijn deze crisis als partner en collega ondernemer aangegaan en met succes want we staan er nog en staan klaar voor de opening.

De huidige crisis toont aan dat een flexibele schil niet alleen extreem noodzakelijk is, maar dat ook juist de keuze voor een strategische partner, die samen onderneemt en constructief meedenkt, cruciaal is. Wij zijn ontzettend trots op de manier waarop Diergaarde Blijdorp is blijven denken in oplossingen na uitvoerig testen 20mei de poorten weer kan openen. Het is juist nu dat opdrachtgeverschap partnerschap wordt. Trots kijken wij samen vooruit naar een nieuwe realiteit waarin de flexibele schil zijn waarde zal blijven bewijzen.

Persbericht: Eén van Nederlands snelst groeiende webshops Polyestershoppen.nl slaat handen ineen met digitaal uitzendplatform Staffyou om horeca medewerkers aan het werk te zetten tijdens Corona crisis.

Rotterdam, 7 april 2020 – Door de Corona crisis is de horeca hard getroffen en zo ook de uitzendkrachten die voor hun inkomen daar afhankelijk van zijn. Uit solidariteit is Polyestershoppen.nl aan de slag gegaan met het inzetten van deze medewerkers in de logistiek en productie.

Waar het in de horeca nu rustig is heeft Polyestershoppen.nl nog voldoende werk Kees Schepers, CEO van Polyestershoppen.nl: “Wij werken al een tijdje samen met Staffyou en zien wat voor impact de Corona crisis heeft. Wij hebben vanuit solidariteit voor de medewerkers die nu zonder werk zitten besloten deze in te zetten bij ons in het magazijn en de productie. Dit werkt prima, de horeca medewerkers weten van aanpakken.”

Juist in deze tijden zijn dit soort partnerships ontzettend belangrijk Staffyou heeft een enorm bestand aan medewerkers, veel daarvan werken in de horeca, bij voetbalclubs en events. Founder en CEO, Pavle Beslic van Staffyou: “In deze voor onze uitzendkrachten moeilijke tijden zijn we ontzettend dankbaar voor klanten (partners) zoals Polyestershoppen.nl. We moeten met z’n allen ons best doen om de gevolgen van de crisis, ook op dit gebied, te minimaliseren en waar mogelijk werk aan te bieden.”

Persbericht: Digitaal uitzendplatform Staffyou schakelt platform technologie in voor vrijwilligers werk Corona virus

Rotterdam, 18 maart 2020 – Staffyou past eigen platform technologie toe om vrijwilligers te koppelen aan organisatie ter bestrijding van het Coronavirus. Hiervoor is een aparte module gemaakt (https://www.staffyou.nl/nl/corona/) waar organisaties en vrijwilligers zich kunnen inschrijven, uiteraard kosteloos. Staffyou is een digitaal uitzendplatform waar opdrachtgevers in de horeca, retail en logistiek 24/7 flexibel personeel kunnen inhuren op basis van profielen met reviews.

Platform technologie gemaakt voor matching Ruben Donker, Chief Technology Officer van Staffyou: “Onze technologie is ervoor gemaakt om partijen op efficiënte wijze te matchen en plannen. Wij willen ons steentje bijdragen door de technologie op deze manier beschikbaar te maken voor hulpbehoevenden”

Oproep aan organisaties om uitvragen te plaatsen op Staffyou Staffyou heeft een enorm bestand aan medewerkers, ook studenten medicijnen of verpleegkunde, en enorm netwerk aan partners en klanten waarin uitvragen gedeeld kunnen worden. Founder en CEO, Pavle Beslic van Staffyou: “In deze moeilijke tijden helpen wij graag mee en ik vraag organisaties dan ook om actief oproepen te plaatsen in ons platform. Wij zullen deze direct delen met alle medewerkers en partners. Het is een moeilijke periode en wij willen onze bijdrage leveren.”

Over Staffyou Staffyou is een digitaal uitzendplatform opgericht in 2016 door Pavle Beslic in Rotterdam. Het bedrijf is met name actief in de horeca, retail en logistiek. Van 2017 naar 2019 is Staffyou gegroeid met 500%. https://www.staffyou.nl

Persbericht: Rotterdamse technologie startup Staffyou haalt investering van 1 miljoen op

Nationale- en internationale uitbreiding staan op agenda

Rotterdam, 2 Maart 2020 – Staffyou heeft een investering van ruim 1 miljoen euro aan groeikapitaal verkregen van de Euro-Rijn Group. Staffyou is een digitaal uitzendplatform waar opdrachtgevers in de horeca, retail en logistiek 24/7 flexibel personeel kunnen inhuren op basis van profielen met reviews. Het personeel, voornamelijk studenten, bepalen zelf waar en wanneer zij werken en kunnen direct schakelen met opdrachtgevers. De medewerkers zijn in dienst of werken freelance. Daarmee is Staffyou het enige hybride platform. Met de kapitaalinjectie verkrijgt Euro-Rijn Group een minderheidsbelang in Staffyou. https://www.staffyou.nl

Digitalisering uitzendbranche Ruben Donker, Chief Technology Officer van Staffyou: “We zien steeds meer bedrijven in de uitzendbranche die met een zelfontwikkeld platform werken. Wij denken dat in de nabije toekomst de markt geheel uit software bedrijven bestaat die personeel leveren in plaats van uitzendbureaus die een standaard software pakket gebruiken.”

Nationale- en internationale uitbreiding Staffyou is momenteel actief in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Founder en CEO, Pavle Beslic van Staffyou: “De komende jaren staat nationale uitbreiding op de agenda. Binnen 5 jaar moet Staffyou een internationale speler zijn. Ook blijven we onze SAAS-tak door ontwikkelen. Wij gaan ons komend jaar ook verdiepen in mogelijke overnames van interessante uitzendpartijen.”

Focus op screening Staffyou onderscheidt zich van andere uitzendplatforms door de sterke focus op de selectie van kandidaten, de uitgebreide screening en een in-persoon sollicitatiegesprek op het kantoor van Staffyou. Medewerkers kunnen in dienst treden bij Staffyou of als freelancer aan de slag. In 2019 is het bedrijf winstgevend.

Over Staffyou Staffyou is een digitaal uitzendplatform opgericht in 2016 door Pavle Beslic in Rotterdam. Het bedrijf is met name actief in de horeca, retail en logistiek. Van 2017 naar 2019 is Staffyou gegroeid met 500%. https://www.staffyou.nl