Blog

Waarom zou ik belastingaangifte doen? Omdat je misschien geld terugkrijgt!

Terug naar het overzicht

Heb jij je belastingaangifte al gedaan? Zo ja, dan kan je gauw verder met je dag. Zo niet, lees dan vooral even verder. Wist je dat jongeren gemiddeld 150,- euro terugkrijgen ieder jaar. Het enige wat je hoeft te doen is inloggen bij de belastingdienst en een paar vragen te beantwoorden. Je kan dit tot 8 mei 2021 doen!

Iedereen in Nederland betaalt belasting. In de supermarkt betaal je BTW en over het geld dat je met werken bij Staffyou verdiend betaal je inkomstenbelasting. Als je weinig werkt is je inkomen bijna altijd onder de grens om loonheffing (een ander woord voor belasting) te betalen. Daarom heb je vermoedelijk loonheffingskorting aan staan. Dan betalen wij het geld dat normaal naar de belastingdienst gaat, aan jou. Stel je hebt in 2020 een week in de vakantie veel gewerkt, dan hebben wij alsnog belasting betaald aan de belastingdienst. Dit geld kun je terugvragen.

Je kan dit zien door een ‘proefaangifte’ te doen. Dit betekent dat je de vragen invult bij de belastingdienst, maar je verstuurt deze nog niet. Dan zie je gelijk hoeveel geld je terug zou krijgen van de belastingdiens.

Hoe doe ik belastingaangifte?

Daarvoor heb je een aantal dingen nodig:

  • DigiD
  • Je rekeningnummer (IBAN)
  • Je jaaropgave(n) (te vinden bij hetsalariskantoor.nl)
  • Je BurgerServiceNummer. Deze staat achterop je identiteitsbewijs.

Je kan het doen via internet of via de app van de belastingdienst.

Belastingdienst.nl

Stap 1: Je gaat naar belastingdienst.nl en klikt op belastingaangifte 2020
Stap 2: Log in met je DigiD (of een van de andere optie die er staat)
Stap 3: Volg de stappen op de website.
Stap 4: Controleer alle gegevens en vul deze aan als er iets niet klopt.
Stap 5: Je ziet hoeveel geld je terugkrijgt of moet betalen. Verstuur je aangifte voor 8 mei.

De meeste gegevens zijn al ingevuld omdat Staffyou net als alle werkgevers jouw inkomsten doorgeeft aan de belastingdienst. Controleer alle gegevens goed!

App van de belastingdienst.

Stap 1: Download en open de app ‘aangifte 2020’ van de belastingdienst.
Stap 2: Kies een pincode.
Stap 3: Log in met je DigiD.Stap 4: Controleer alle gegevens en vul deze aan als er iets niet klopt.
Stap 5: Je ziet hoeveel geld je terugkrijgt of moet betalen. Verstuur je aangifte voor 8 mei.

Wanneer moet ik geld terugbetalen.

Het kan zijn (in uitzonderlijke gevallen) dat je geld bij moet betalen. Dit betekent dat je te weinig belasting hebt betaald. Vaak komt dit omdat je bij meerdere werkgevers je loonheffingskorting aan had staan. Dan kan het misgaan, want je mag maar bij één werkgever tegelijk loonheffingskorting aan hebben. Als je bij één werkgever de loonheffingskorting inzet, kan dit dus NIET bij de ander. Check dit dus altijd even als je in een jaar voor meerdere werkgevers aan de slag gaat!

Dit klinkt best moeilijk?

Geen zorgen. Het is binnen een paar minuten gepiept omdat wij de gegevens verplicht door hebben gegeven aan de belastingdienst. Als je freelancer bent, duurt het iets langer. Heb je in 2020 niet gewerkt, dan hoef je geen aangifte te doen.

Aanmelden

Ga aan de slag als Staffer!

Direct aan de slag!