Blog

Uitzendkracht bij staffyou - Alles wat je moet weten

Terug naar het overzicht

Nieuw als uitzendkracht bij staffyou? Wat leuk! We kunnen ons voorstellen dat je misschien wat vragen hebt over het werk als uitzendkracht. Er zijn namelijk een paar dingen die net wat anders geregeld zijn dan wanneer je in vaste loondienst zou werken. Ik deze blog zetten we de belangrijkste informatie die jij moet weten als staffer, op een rijtje.

Vakantie-uren

Iedere keer dat je werkt, bouw je een bepaald percentage vakantie-uren op. Dit bedrag spaar je op, totdat je dit zelf wilt opnemen door een mailtje te sturen naar salaris@staffyou.nl. Dus blijf lekker veel werken, dan kun je over een tijdje misschien wel nieuwe schoenen, een vakantie of gewoon een extra zakcentje opnemen! Let wel op: werk jij meer dan zes weken onafgebroken niet? Dan storten wij automatisch al je opgespaarde vakantie-uren naar je bankrekening. Je saldo vakantie-uren kun je altijd inzien op je salarisstroken, hiermee krijg je een goed beeld van je opgebouwde uren. 

Contractfases van uitzendkrachten 

Wanneer je begint met werken bij staffyou start je in een fase A contract, een standaard oproepcontract. Fase A duurt 52 weken. Elke week waarin je ten minste één keer werkt of vakantie-uren opneemt telt mee voor de telling van die 52 weken. Werk je meer dan 6 maanden niet? Dan begint de telling opnieuw.  Wanneer je in fase A op ongeveer 47 gewerkte weken zit, gaan we kijken naar je ratings en no-shows. Kom je netjes opdagen en ben je altijd op tijd dan zullen we je een aanbod doen voor een fase B contract. Let op, niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. Fase B duurt maximaal drie jaar. Wanneer je na fase B door blijft werken, kom je bij uitstekend functioneren in aanmerking voor fase C; een contract voor onbepaalde tijd. 

Loonheffingskorting 

Loonheffingskorting is een korting op de belasting. Hierdoor hoef je minder belasting te betalen. Deze heffingskorting kan je maar op het salaris van één werkgever gebruiken. Heb je meerdere werkgevers? Dan is het dus aan te raden om deze te gebruiken voor de werkgever waarvan jij het meeste salaris verwacht te gaan ontvangen. Is staffyou niet de werkgever waar je het meeste denkt te gaan verdienen? Zet dan de loonheffingskorting UIT in je account. Zo voorkom je dat je teveel korting ontvangt die je aan het eind van het jaar terug moet betalen aan de belastingdienst. 

Uitbetaald krijgen

Bij staffyou krijg je wekelijk uitbetaald, relaxed toch? Wij betalen iedere week je gewerkte uren van de week ervoor uit. Voorbeeld: Je werkt een shift in week 1. Het salaris voor week 1 staat in week 2 op je rekening. 

Vriendenbonus

Wie wil er nou niet met z’n beste vrienden werken? Als je jouw vrienden uitnodigt om via staffyou te werken dan krijgen jullie allebei €25 na jullie eerste shift. Zorg dat jouw vriend(in) zich aanmeldt via jouw referral link. Deze kan je vinden linksboven in het menu van de staffyou-app onder ‘Recruitment’.

Vragen?

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Aanmelden

Ga aan de slag als Staffer!

Direct aan de slag!