Blog

Freelance zonder KVK nummer

Terug naar het overzicht

Wil jij nou ook freelancer worden, maar vind je de stap naar het aanvragen van een KVK een hele grote stap? Dan is er eventueel nog een tussenoplossing!

In Nederland kan je ook als freelancer werken zonder KVK. Dat betekent dat je zonder officiële inschrijving in het handelsregister toch als freelancer aan de slag kunt.

Wist jij dat iedereen een opdracht mag uitvoeren en een factuur mag sturen naar diegene waarvoor je gewerkt hebt?

Doe je dus nog een studie of heb je al een fulltimebaan, maar wil je ernaast als freelancer aan de slag gaan bij je bijbaan, dan heb je aan je BTW-ID eigenlijk genoeg. Dit is een ID bij de Belastingdienst. Je kunt deze gewoon gratis aanvragen! Het duurt wel twee weken voordat je het binnen hebt, dus vraag het op tijd aan. Weet je wat ook nog mooi meegenomen is? Je kunt al op je 16e beginnen, dus geen 18!

Natuurlijk zitten er altijd kleine lettertjes aan een BTW-ID… De grens waarop je belastingvrij mag verdienen, ligt nu op € 8.450. Dit is in ieder geval in 2021. Dat komt doordat je algemene heffingskorting krijgt en een klein bedrag aan arbeidskorting.

Hoe moet je nou zoiets aanvragen? We hebben een klein stappenplan voor je gemaakt om je in ieder geval op weg te helpen!

  1. Ga naar de website van de belastingdienst en zoek het formulier 'opgaaf startende onderneming' op
  2. Download het formulier in PDF format
  3. Vul alle gegevens in op het formulier
  4. Stuur het formulier naar: Belastingdienst, Postbus 2891 6401 DJ Heerlen
  5. Je krijgt dan binnen 5 werkdagen bericht over de belastingen waarmee jouw onderneming te maken krijgt. 

Is het nou echt te moeilijk? Je kan altijd bij ons aan de slag als uitzendkracht onder loondienst. De keuze ligt bij jou!

Aanmelden

Ga aan de slag als Staffer!

Direct aan de slag!