Blog

De reden waarom je als part-time freelancer de KOR wilt gebruiken.

Terug naar het overzicht

Sinds 1 januari 2020 is de Kleine Ondernemers Regeling (KOR) erg veranderd. In deze blog leggen we je uit waarom jij zou kunnen overwegen de regeling te gebruiken.

Bij de oude regeling kon je met een ingewikkelde berekening inzien of jij verplicht was belasting te betalen. Dit is nu anders. Heb jij een omzet lager dan 20.000 euro, mag gebruik maken van de nieuwe KOR. Dit brengt veel voordelen met zich mee:

Geen BTW-aangifte 4x per jaar.

Normaal gesproken doe je per kwartaal belastingaangifte. Dit moet dus ook als je ook doen als je bijv een paar maanden niet gewerkt heb. Als je dit zou vergeten krijg je een vervelende boete. Daar heb je natuurlijk geen zin in.

Geen ingewikkelde administratie

Je hoeft geen BTW af te staan aan de belastingdienst dus je hoeft dit ook niet te factureren. Dat scheelt een hoop moeite, want dit hoef je dus ook niet apart in de administratie te verwerken. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je inkomen optellen voor je inkomstenbelasting. Dat is natuurlijk een eitje!

Let wel op: Als je te veel BTW ontvangt - door bijvoorbeeld wel BTW te factureren - kan de belastingdienst hoge boetes geven!

Wanneer zou ik niet van de KOR gebruik willen maken?

Reis jij veel of heb je veel zakelijke kosten, als apparatuur of materialen dan kan je beter BTW aangifte doen. Omdat je de BTW op deze producten hierover terug kan vragen kun je extra geld “overhouden”.

Je aanmelden voor de KOR moet 6 weken voor het einde van het kwartaal. Download het formulier en verstuur deze met de post.

Wil je hier meer over lezen of je aanmelden voor de KOR? Klik dan hier

Ook als freelancer gebruik maken van een platform met leuke opdrachtgevers waar wordt gescreend op kwaliteit. Meld je dan aan bij Staffyou!

Aanmelden

Ga aan de slag als Staffer!

Direct aan de slag!